Όροι χρήσης “sensesx.gr”

Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης προσεκτικά.
Αυτοί είναι οι Γενικοί Όροι που διέπουν την πρόσβασή σας και τη χρήση αυτού του διαδικτυακού τόπου sensesx.gr.
Αν δεν συμφωνείτε μαζί τους, δε θα πρέπει να προχωρήσετε περισσότερο στο sensesx.gr. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το sensesx.gr και / ή οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες που εμφανίζονται στο sensesx.gr, συμφωνείτε να είστε δεσμευμένοι από αυτούς τους Όρους και τις Προϋποθέσεις.
Η παρούσα ιστοσελίδα sensesx.gr αποτελεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ερωτικών ειδών, εσωρούχων, ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης. Αριθμός Εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) : 131428703000

Προσωπικά Δεδομένα

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του sensesx.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ.). Δείτε αναλυτικά εδώ

Τρόποι Πληρωμής

Για την εξυπηρέτηση των πελατών μας, η εταιρία μας σας προσφέρει διάφορους τρόπους πληρωμών. Δείτε αναλυτικά όλους τους τρόπους πληρωμής εδώ.

Αποστολές

Για την παραλαβή των παραγγελιών σας η εταιρία μας χρησιμοποιεί εταιρίες Courier.

Τιμές Προϊόντων

Όλες οι τιμές του διαδικτυακού μας καταστήματος περιλαμβάνουν ΦΠΑ (24%). Οι τιμές αυτές αφορούν τις ποσότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην αποθήκη μας, ενώ το sensesx.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές. Για ορισμένες περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και εφόσον η παραγγελία σας γίνει με τιμολόγιο τότε οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες κατά τον μειωμένο ΦΠΑ.

Επιστροφές Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε ή/και να ζητήσετε την αντικατάστασή τους, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, είτε επειδή αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία παραγγελίας ή εντοπίσατε πρόβλημα σε κάποιο προϊόν, είτε επειδή αλλάξατε γνώμη. Για την διαδικασία επιστροφής και τους όρους που την διέπουν, μπορείτε να δείτε εδώ .

Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας και εν γένει του διαδικτυακού τόπου του sensesx.gr αποτελεί αντικείμενο της πνευματικής ιδιοκτησίας του και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί “Πνευματικής Ιδιοκτησίας”, εκτός εάν υπάρχει ρητή αντίθετη ένδειξη.
Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του sensesx.gr.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι επωνυμίες και τα σήματα που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα και εν γένει στο διαδικτυακό τόπο του sensesx.gr αποτελούν κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα του ιδίου ή τρίτων.
Οτιδήποτε εμφανίζεται στην παρούσα ιστοσελίδα και εν γένει στο διαδικτυακό τόπο του sensesx.gr και αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται αποκλειστικά και μόνο στη δική τους σφαίρα ευθύνης.

Μεταβολή Περιεχομένου

Οι πληροφορίες και το περιεχόμενο που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα και εν γένει στο διαδικτυακό τόπο του sensesx.gr υπόκεινται σε μεταβολές κατά την ελεύθερη κρίση του sensesx.gr, άνευ προηγούμενης σχετικής ειδοποίησης του κοινού.

Περιορισμός Ευθύνης Δικτύου

Το sensesx.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του sensesx.gr για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στο κοινό εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού τόπου.
Το sensesx.gr σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη παροχή των εφαρμογών και του περιεχομένου του.
Ως εκ τούτου το sensesx.gr δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τυχόν ζημίες ή διαφυγόν κέρδος, άμεση ή έμμεση ζημία.

Οι Υποχρεώσεις του Κοινού

Το κοινό οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά κατά τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και εν γένει του διαδικτυακού τόπου του sensesx.gr. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής, αδιαφορίας παραλαβής της παραγγελίας ή όμοιας κακόβουλης πράξης από την πλευρά του πελάτη, το sensesx.gr διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την παραγγελία του εν λόγω χρήστη και να ακυρώσει την παραγγελία του.

Newsletters – Ενημερωτικά Δελτία

Η αποστολή newsletter από το sensesx.gr γίνεται μόνο στους συνδρομητές που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν newsletter και είναι απόλυτα συμβατή τεχνικά με τους κανονισμούς αποστολής αλληλογραφίας. Το sensesx.gr παρέχει στους συνδρομητές της υπηρεσίας Newsletter τη δυνατότητα να διαγραφούν από τη λίστα παραληπτών. Η εγγραφή και διαγραφή στο newsletter γίνεται μέσω διαδικασίας ελέγχου αυθεντικότητας της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνδρομητή (opt-in, opt-out). Τα e-mail των συνδρομητών της υπηρεσίας Newsletter χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό και για κανέναν άλλο σκοπό. Όταν ένας συνδρομητής επιλέξει τη διαγραφή του από τις λίστες παραληπτών, τότε το email του διαγράφεται οριστικά.
Τα newsletters τα οποία το κοινό λαμβάνει με την εγγραφή του στις λίστες παραληπτών (mailing lists) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του sensesx.gr και ως εκ τούτου προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. Το sensesx.gr διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές.

Ευθύνη για το Περιεχόμενο Τρίτων

Το sensesx.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω δεσμών (links), hyperlinks ή διαφημιστικών banners, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιασδήποτε μορφής δέσμευση του sensesx.gr, προβλήματα δε που θα ανακύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους η παρούσα παραπέμπει ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και το κοινό οφείλει να απευθύνεται.

Τροποποιήσεις Όρων Χρήσης

Το sensesx.gr δικαιούται από καιρό σε καιρό να τροποποιεί για ορισμένο ειδικό και σπουδαίο λόγο τους παρόντες όρους ενημερώνοντας σχετικά το κοινό εγκαίρως, σε εμφανές σημείο των ιστοσελίδων και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Χρήση των Υπηρεσιών από το κοινό μετά την κατά τα ανωτέρω ενημέρωσή του για τροποποίηση των όρων χρήσης, συνεπάγεται αποδοχή των τροποποιήσεων αυτών. Το sensesx.gr δικαιούται να τροποποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των ιστοσελίδων ή να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα τη λειτουργία των ιστοσελίδων για ορισμένους και ειδικούς λόγους και όταν το θεωρεί αναγκαίο ή συνετό.

Αποζημίωση

Ρητά συμφωνείται με την παρούσα ότι σε περίπτωση που ασκηθεί κατά του δικτυακού τόπου οποιαδήποτε αγωγή, αξίωση, διοικητική ή δικαστική απορρέουσα από οποιασδήποτε μορφής παράβαση του χρήστη, αναλαμβάνει ο χρήστης την υποχρέωση αφενός να παρέμβει στη σχετική δικαστική διαδικασία και αφετέρου να αποζημιώσει το δικτυακό τόπο στην περίπτωση που υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ή άλλης δαπάνης.
Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution – ODR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution – ODR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα επιτρέπει τόσο σε καταναλωτές όσο και σε εμπόρους να επιλύουν ηλεκτρονικά τις διαφορές τους είτε αυτές αφορούν σε εγχώριες είτε σε διασυνοριακές συναλλαγές. Η ΗΕΔ συνδέεται απευθείας με τους αρμόδιους φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) σε κάθε χώρα, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των καταγγελιών. Κάθε φορέας επίλυσης διαφορών εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες και διαδικασίες. Αυτοί είναι συνήθως απλούστεροι, ταχύτεροι και λιγότερο δαπανηροί από ότι η προσφυγή στο δικαστήριο. Ωστόσο, η επιλογή του φορέα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Στη χώρα μας οι αρμόδιοι φορείς είναι:
1) η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”
2) ο Μεσολαβητής Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε τέσσερα στάδια:
Υποβολή καταγγελίας
Συμφωνία σχετικά με έναν φορέα επίλυσης διαφορών
Διεκπεραίωση της καταγγελίας από τον φορέα επίλυσης διαφορών
Αποτέλεσμα και περάτωση της καταγγελίας

Η διαδικασία είναι εύκολη, ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και εξυπηρετεί όλες τις χώρες της ΕΕ. Ο φορέας οφείλει να αποφασίσει εντός 90 ημερών.

Η ΗΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο της Οδηγίας 2013/11/ΕΚ, η οποία πρόσφατα εναρμονίστηκε στην ελληνική νομοθεσία (με την ΚΥΑ 70330/2015) και προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Alternative Dispute Resolution στο σύνολο της ΕΕ.GDPR (GENERAL DATA PROTECTION REGULATION)
Το GDPR (General Data Protection Regulation) είναι μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια δεδομένων και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η επίσημη έναρξη εφαρμογής της έχει οριστεί η 25η Μαΐου του 2018. Επικαιροποιεί την υπάρχουσα οδηγία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων έκδοσης το 1995, και είναι περισσότερο οριοθετημένη από την υφιστάμενη που είχε την ευελιξία της διαφορετικής προσέγγισης / εφαρμογής από το κάθε κράτος της ΕΕ. Αποτελεί τον πυρήνα της απλούστευσης, της ενοποίησης και της επικαιροποίησης των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης σχετικά με την οδηγία στη διεύθυνση https://eugdpr.org/ .

Εφαρμοστέο δίκαιο και λοιποί Όροι
Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, τις οδηγίες και τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές Διεθνείς διατάξεις, ερμηνεύεται δε με βάση τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του οικονομικού και κοινωνικού σκοπού του δικαιώματος.
Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.
Καμία τροποποίηση των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.
Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

Καταχωρημένα Σήματα και Πνευματικά Δικαιώματα

Το sensesx.gr© είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, οποιουδήποτε περιεχομένου της ιστοσελίδας, χωρίς γραπτή έγκριση και συναίνεση του sensesx.gr.

Ευθύνη Εταιρίας – Απαλλαγή Ευθύνης από την Χρήση της Ιστοσελίδας

Η επιχείρηση που χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα με διακριτικό τίτλο “sensesx.gr”, δεν έχει καμία νομική, αστική ή οποιαδήποτε άλλη ευθύνη για τυχόν ζημίες, βλάβες που μπορεί να προκληθούν στους επισκέπτες της ιστοσελίδας από την χρήση αυτής, δεν εγγυάται την συνεχόμενη λειτουργία της, ενώ το περιεχόμενο της δεν αποτελεί νομική, ηλεκτρολογική, μηχανολογική ή οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική συμβουλή. Επίσης δεν έχει καμία ευθύνη προς τρίτους που αξιώνουν ευθύνες από τους επισκέπτες-χρήστες της ιστοσελίδας για οποιονδήποτε λόγο. Κάθε επισκέπτης με την χρήση της ιστοσελίδας, θεωρείται ότι κατανοεί πλήρως και συμφωνεί απόλυτα με τους παρόντες όρους χρήσης και οφείλει να τους διαβάσει προσεκτικά. Σε περίπτωση που δεν συμφωνεί με τους όρους, θα πρέπει άμεσα να τερματίσει οποιοδήποτε επίσκεψη και χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας. Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει και να τροποποιεί όποτε κρίνει τους παρόντες όρους σύμφωνα με τις επιλογές της. Δεν υποχρεούται να ενημερώσει για τις αλλαγές αυτές τους επισκέπτες-χρήστες της ιστοσελίδας με κανέναν άλλον τρόπο πέραν της επικαιροποίησης της παρούσας σελίδας με τίτλο ‘Όροι Χρήσης’.  Κάθε εκ νέου χρήση της ιστοσελίδας μετά την αλλαγή των όρων χρήσεως, θα συνιστά απόλυτη κατανόηση και αποδοχή των όρων εκ νέου από τους επισκέπτες-χρήστες της ιστοσελίδας.

Ακόμη, η επιχείρηση δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων διαδικτυακών συνδέσμων που ίσως εμφανιστούν στην ιστοσελίδα και ρητά αποποιείται κάθε ευθύνη για το περιεχόμενο τους, την πολιτική προστασίας του απορρήτου, τις βλάβες που ενδεχομένως να προκαλέσουν, την ποιότητα του περιεχομένου και την αξία ή ορθότητα των υπηρεσιών τους.

Ευθύνη Επισκεπτών Ιστοσελίδας

Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας οφείλει να την χρησιμοποιεί ορθά και με τον προβλεπόμενο τρόπο. Απαγορεύεται οποιοδήποτε παροχή ψευδών ή άλλων στοιχείων και δεδομένων, καθώς και οποιαδήποτε κακόβουλη χρήσης της ιστοσελίδας ή πρόκληση βλαβών σε αυτή. Απαγορεύεται επίσης αυστηρά η χρήση της ιστοσελίδας για σκοπούς που μπορεί να βλάψουν νομικά ή αστικά οποιονδήποτε τρίτο.